دکل‌های مخابراتی بر حسب نوع سازه و نحوه‌ی اتصال به زمین، به دسته‌هایی چون دکل مهاری، دکل خود ایستا و دکل منوپل، تقسیم می‌شوند. به طور کلی دکل یک فونداسیون فولادی جهت حمایت از آنتن‌های مخابراتی است که با انتقال آنتن‌ها با ارتفاع بالا، زمینه‌ی ارتباط بی‌سیم را برای انواع شبکه‌های تلفن همراه، رادیو، تلویزیون و … فراهم می‌کند. دکل مهاری و خود ایستا جزو پرکاربردترین دکل‌ها محسوب می‌شوند که در ادامه به تشریح هر یک و تفاوت‌هایشان می‌پردازیم.

معرفی دکل های مهاری و خود ایستا در همپا دکل

دکل مهاری به دکل‌هایی گفته می‌شود که از طریق چند سیم، به زمین یا تکیه گاه‌های دیگر، مهار می‌شود. مزیت اصلی دکل مهاری، سبک بودن آن است و به خاطر وزن پایین، در پشت بام ساختمان‌ها به راحتی قابل استفاده است، به این ترتیب بلندی ساختمان، به ارتفاع مورد نیاز برای آنتن، کمک می‌کند. البته دکل‌های مهاری به خاطر نصب سیم‌های مهار، مناسب مکان‌هایی هستند که فضا به قدر کافی موجود باشد. برای شبکه‌های تلفن همراه، رادیو و شبکه‌های رایانه‌ای عمدتا دکل مهاری به کار گرفته می‌شود.

دکل خود ایستا نیز مورد دیگر از دکل‌های پرکاربرد مخابراتی است که ساختار متفاوتی نسبت به دکل‌های مهاری دارد. این دکل‌ها دارای ۳ یا ۴ پایه‌ی فلزی هستند و بدون احتیاج به سیم‌های مهاری با تکیه بر پایه‌های اصلی، تعادل خود را حفظ می‌کنند. بنابراین دکل مهاری و خود ایستا از این دیدگاه متفاوت هستند. قطعات دکل‌های خود ایستا، عمدتا از نبشی، ناودانی و لوله ساخته می‌شوند که از طریق پیچ و مهره و گاهی اوقات نیز با جوش به هم متصل می‌گردند. دکل‌های خود ایستا استقامت بیشتری نسبت به سایر دکل‌ها دارند؛ اما با توجه به وزن زیاد، برای نصب بر روی سقف ساختمان‌ها گزینه‌ی مناسبی نیستند. به طور کلی این دکل‌ها برای مواردی که به بار زیاد و ارتفاع بالا نیاز است و در محیط‌هایی که وزش باد شدید است و فضای کافی برای نصب دکل مهاری وجود ندارد، کاربرد دارند.

تفاوت دکل های مهاری و خود ایستا چیست؟

تا اینجای کار در رابطه با دکل مهاری و خود ایستا توضیحاتی ارائه دادیم؛ این دو از دیدگاه‌های مختلف با هم فرق دارند؛ دکل‌ مهاری و خود ایستا در نوع سازه و کاربرد با یکدیگر متفاوت هستند. به طور کلی موارد زیر را می‌توان به عنوان اصلی‌ترین تفاوت‌های این دو نوع دکل، به‌شمار آورد؟

دکل‌های مهاری وزن سبکی دارند و به این ترتیب قابلیت نصب بر روی پشت بام ساختمان‌ها را دارند؛ در حالی‌که دکل‌های خود ایستا به‌خاطر وزن بالای نبشی و لوله‌ها، عمدتا به عنوان دکل‌های روی زمین و در فضاهای بازتر کاربرد دارند.
حفظ تعادل دکل‌های خود ایستا توسط پایه‌های خود دکل انجام می‌شود؛ اما دکل‌های مهاری توسط سیم‌ها به زمین یا سازه‌های دیگر، متصل و مهار می‌گردند.
در صورت وجود آنتن‌های بزرگ و سنگین و به طور کل بار زیاد، آنتن‌های خود ایستا مناسب‌تر هستند.
برای مناطق شهری و دارای ساختمان‌های مرتفع، استفاده از دکل مهاری بر روی پشت بام ساختمان‌ها، گزینه‌ی مناسب‌تری است.
مکان نصب دکل خود ایستا فقط کافی است به اندازه‌ی سطح مقطع 3 یا 4 پایه‌ی دکل باشد؛ اما جهت نصب دکل مهاری، برای کشش سیم‌های مهار، فضای بیشتری لازم است.

از دیگر تولیدات ما در شرکت همپا دکل می توان به موارد زیر اشاره کرد :

دکل مخابراتی خود ایستا
دکل خود ایستا سه پایه
دکل خود ایستا 4 پایه
تولید دکل خود ایستا

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!